joi, 11 octombrie 2018

Statuia MARELE BUDDHA TIAN TAN - Hong Kong 52 X



Este o mare statuie din bronz a lui Buddha Shakyamuni, terminată terminată în 1993 și localizată la Ngong Ping, Insula Lantau, în Hong Kong. Statuia este situată lângă Mănăstirea Po Lin și simbolizează relația armonioasă dintre om și natură, sau între oameni și credință. Este un centru major al budismului din Hong Kong și este, de asemenea, o atracție turistică populară.

Imagini pentru tian tan buddha

Statuia este numită Marele Buddha deoarece baza sa este modelată după altarul cerului sau al muntelui terestru de la Templul Cerului din partea de sud-est a Beijingului, templu numit de chinezi Tian Tan. Este una dintre cele cinci mari statui ale lui Buddha din China. Ea tronează pe un lotus deasupra unui altar cu trei platforme, înconjurată de șase statui de bronz mai mici, cunoscute sub numele “Ofranda celor șase Davas”, care oferă flori, tămâie, o lampă, un parfum, fructe și muzică lui Buddha Acelea simbolizează cele Șase Perfecțiuni, generozitatea, moralitatea, calmul, perseverența, meditația și înțelepciunea, toate necesare iluminării.




Gigant Buddha Tian Tan 

Statuia are o înălțime de 34 de metri, cântărește peste 250 de tone și a fost construită din 202 de piese din bronz. In plus față de componentele exterioare, există un cadru din oțel puternic în interior pentru a susține sarcina grea. Intr-o zi clară, monumentul poate fi văzut peste golf, chiar de la Macao.  
Imagini pentru tian tan buddha
Vizitatorii trebuie să urce 268 de trepte pentru a ajunge la Buddha, deși locul dispune și de un mic drum pentru vehicule ce pot transporta persoanele cu handicap. Mâna dreaptă a lui Buddha este ridicată, reprezentând îndepărtarea suferinței, în timp ce stânga se deschide în poală într-un gest de generozitate. Acest Buddha este îndreptat spre nord, amplasare unică printre marile statui ale lui Buddha, deoarece toate celelalte sunt îndreptate spre sud.
Imagini pentru tian tan buddha
Sunt prevăzute trei etaje sub statuie, care reprezintă sala Universului, Meritul Binevoitor și Amintirea. Una dintre cele mai renumite comori din interior este o relicvă a lui Gautama Buddha, alcătuită din câteva dintre rămășițele sale de la incinerare. Numai vizitatorii care cumpără o ofrandă pentru Buddha au voie să vadă relicva. Ofranda este lăsată în interior. Există un imens clopot sculptat și inscripționat cu imagini ale lui Buddha în sala de spectacol. A fost proiectat să sune la fiecare șapte minute, de 108 ori pe zi, simbolizând eliberarea a 108 feluri de vânătăi umane.
Imagini pentru tian tan buddha
Acest Mare Buddha a fost construit începând din anul 1990 și a fost terminat la 29 decembrie 1993, zi pe care chinezii o consideră drept ziua iluminării lui Buddha. Când statuia a fost terminată, călugării din întreaga lume au fost invitați la ceremonia de inaugurare. Distinși vizitatori din China continentală, Hong Kong, Taiwan, India, Japonia, Coreea, Thailanda, Malaezia, Singapore, Sri Lanka și Statele Unite au participat la festivitate.
Tian Tan Buddha

Un comentariu: