marți, 16 octombrie 2018

Statuia lui GAUTAMA BUDDHA – mânăstirea Mindroling, Uttarakhand – India – 32,6 m. X


Situată aproape de colina Dehra Dun din statul Uttaranchal, India, mănăstirea tibetană Mindroling se bucură de un loc ales special, înconjurat pe patru laturi de munții Himalaya și Shivalik, precum și de râurile Gange și Yamuna. Este o mănăstire în exil înființată în 1965 de către o personalitate călugărească tibetană, Khochhen Rinpoche, și un mic colectiv de călugări. A fost ridicată ca un nou loc al Mindroling-ului în exil și a devenit unul dintre cele mai mari centre budiste existente astăzi.
Mindroling-ul a fost înființat inițial în Tibet,  în 1676, în Valea Drachi de către călugărul Terdag Lingpa. Pe acel loc a înflorit până în 1959, când a avut loc o revoltă tibetană împotriva chinezilor comuniști, moment când mulți maeștri mari tibetani au fugit din Tibet

Imagini pentru Mindroling, Uttarakhand

Imagine similară

In mod oficial statul Uttarakhand, fost cunoscut sub numele de Uttaranchal și este un stat din nordul Indiei. Acesta este adesea denumit Devabhumi ("Țara zeilor") datorită unui număr mare de temple hinduse și centre de pelerinaj găsite aici. Uttarakhand este cunoscut pentru mediul natural influențat de Himalaya, Bhabhar și Terai. La 9 noiembrie 2000, Uttarakhand a devenit cel de-al 27-lea stat al Republicii India. Se învecinează cu Tibetul spre nord.              

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu