luni, 15 octombrie 2018

Statuia lui IISUS CHRISTOS din Vung Tau - Vietnam X



O statuie construită între 1974 - 1993 în orașul Vung Tau, Vietnam. Monumentul ce il reprezintă pe Iisus, a fost ridicat pe Muntele Nho, de către o asociație catolică vietnameză. Cu o înalțime de 28 de metri, fără postament, statuia este considerată una din cele mai înalte statui ale lui Christos din Asia. Cu postament, monumentul măsoară 38 de metri.
Hristos din Vung Tau, Vietnam
Construcția îl reprezintă pe Maântuitor cu o aură metalică pe cap și brațele deschise cu o anvergură de peste 18 metri. Interiorul statuii este accesibil prezentând niște scări care fac posibil accesul în partea de sus a monumentului, de unde se poate obține cea mai frumoasă imagine panoramică a orașului Vung Tau.


Iisus din Vung Tau

Statuia vietnameză are 32 de metri înălțime, la care se adaugă soclul de 4 metri. Este amplasată pe un vârf de 170 de metri. Monumentul este tratat ca o biserică și are un cod pentru îmbrăcămintea celor ce pătrund ea.

Este cea mai înaltă statuie a lui Iisus din Asia, urmată de statuia Christos Binecuvântând din Manado, Indonezia, statuia ce este prima din lume a lui Iisus în zbor.
Statuia lui Christos de la Vung Tau este impresionantă prin simpla ei prezență într-o țară în care catolcii și protestanții reprezintă cumulat mai puțin de 10% din populație, Statuia a fost inaugurată în 1993. Are 36 metri, incluzând un piedestal de 4 metri și se poate urca în interiorul ei, pe o scară cu mai mult de 100 de trepte ce se îngustează câtre vârf, fiind croită mai mult pe dimensiunile minione ale vietnamezilor.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu