vineri, 19 octombrie 2018

STATUIA PATRIEI , Kiev, Ucraina 21 X



Una ditre cele mai înalte statui patriotice din lume, este cea care se află la Kiev, capitala Ucrainei. A fost ridicată într-un moment în care era necesar să se prezinte puterea națiunii. Această statuie a fost realizată de Evgueni Voutketitci și plasată ca parte a muzeului Marelui Război Pentru Apărarea Patriei de la Kiev (de pe când se afla în componența URSS). A fost realizată din oțel. Trebuie amintit că majoritatea statuilor monumentale sunt făcute din cupru (pentru cele vechi) sau din aluminiu (pentru cele recente).
Are o înălțime de 62 de metri și un postament înalt de 40 de metri, în total 102 metri. Greutatea este de 560 de tone și s-a realizat între 1979 - 1981, cu rol memorial patriotic.

Statue of the Mother-Fatherland



Patria Mamă este numele a patru statui uriașe din diferite orașe ale fostei Uniunii Sovietice.
Toate aceste statui comemorează victoria sovietică împotriva naziștilor în Marele Război pentru Apărarea Patriei (al Doilea Război Mondial).
·                    Patria Mamă te cheamă! este o statuie monumentală de pe Kurganul lui Mamai din VolgogradRusia, care comemorează bătălia de la Stalingrad și a fost inaugurată în 1967. Din vârful sabiei din oțel până la baza soclului măsoară 85 de metri, din care statuia din beton are 52 de metri, restul fiind sabia. Statuia cântărește 7.900 de tone.
·                    Statuia Patriei  din KievUcraina, este dedicată de asememenea memoriei Marelui Război Patriotic (al Doilea Război Mondial).
·                    Patria Mamă , este statuia monumentală din Cimitirul Memorial Piskarevskoie din Sankt Peterburg. A fost ridicată în 1960 tot pentru a comemora victimele celui de-al Doilea Război Mondial, în particular a victimelor asediului Leningradului.
·                    Monumentul „Mama Rusia” din Kaliningrad (1974) este deseori numită greșit „Patria Mamă”. Kaliningrad a fost teritoriul german Konigsberg.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu