marți, 16 octombrie 2018

Statuia GUAN YIN a templului Kek Lok Si insula Penang, Malaezia – 30 m. X

Templul Fricirii Supreme, Kek Lok Si, este un templu budist situat în orașul Aer ITAM din Penang și este unul dintre cele mai cunoscute temple de pe insulă. Acesta este cel mai mare templu budist din Asia de Sud.
Budismul Mahayana și ritualurile tradiționale chineze sunt un amestec într-un tot armonios, atât în ceea ce privește arhitectura templului, cât și lucrările de artă, precum și in activitățile de zi cu zi ale călugarilor. 
Constructia templului a început în anul 1890. In 1930, pagoda cu cele șapte etaje ale templului, sau Pagoda celor 10.000 de Buddha, a fost finalizată. Aceasta pagodă combină o bază chineză octogonală cu un nivel mediu de design Thai și o coroană birmană, cuprinzand atât budismul Theravada, cât și pe cel Mahayana.

 In 2002, o statuie de bronz de 30,2 metri a lui Kuan Yin a fost finalizată și deschisă pentru public. Statuia Kuan Yin inițială a fost înlocuită cu cea de broz, deoarece cea dinainte, o statuie albă din ipsos, a fost deteriorată într-un incendiu. Statuia de bronz este situată pe un deal, mai sus de pagodă, în timp ce capul statuii anterioare care a supraviețuit focului este pastrat și plasat în colțul din dreapta al statuii celei noi. 




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu