marți, 16 octombrie 2018

Statuia de pe MONUMENTUL JALESVEVA JAYAMAHE,Surabaya, Indonezia – 30,6 m X.


Monumentul lui Jalesveva Jayamahe (Monjaya) este o mare dovadă de respect și o uimitoare capodoperă. Este o dovadă de înată valoare istorică, și o reflectare a valorii națiunii indoneziene ca națiune maritimă. Cealaltă semnificație a acestei statui este un simbol al pregătirii pentru transmiterea devotamentului din generație în generație.
Monumentul are în total 60,6 metri și este compus dintr-o statuie de 30,6 metri a unui ofițer de marină, susținută de o clădire de 30 de metri. Statuia prezintă un comandant al armatei maritime indoneziene, ce ține sabia de onoare și care privește spre mare cu  încredere și seriozitate, gata pregătit să treacă prin furtună. Poziția hotărâtă este menită să arate care este aspirația națiunii și marinei indoneziene.
Monumentul a fost construit la inițiativa liderului personalului Armatei Maritime indoneziene, amiralul TNI Muhamad Arifin și proiectat de Nyoman Nuarta. Monumentul poate funcționa și ca turn de ghidare luminoasă, ca far, pentru navele care navighează în vecinătatea sa. Sub monument există un gigant gong Kyai Tentrem, care are diametrul de 6 metri și greutatea mai mult de 2 tone.
Monumentul Jalesveva Jayamahe a fost ridicat sub motto-ul "în mare suntem glorioși". A fost construit începând din 1990 și a fost deschis în decembrie 1996, care se desfășoară cu Republica Armată în ziua de 5 decembrie 1996 de către președintele Soeharto, pe cheltuiala Rp. 27 de miliarde de euro. Statuia este menționată ca cea de-a doua cea mai mare din lume după statuia Liberty, de 85 de metri, se află în gura portului din New York.

Monumentul a fost construit începând din 1990 și a fost deschis în decembrie 1996, odată cu ziua fetivă a Armatei Republicii Indonezia de la 5 decembrie 1996 de către președintele Suharto. Se apreciază că monumental a  republica echivalentul a 27 de miliarde de euro. Statuia este menționată ca cea de-a doua cea mai mare din lume după statuia Libertății, cu personaje nereligioase. 







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu