marți, 16 octombrie 2018

Statuia CHRISTOS RĂSCUMPĂRĂTORUL din Anzi X



Statuia " Hristos Răscumpărătorul din Anzi " ( în spaniolă, Cristo Redentor de los Andes ) este un monument  " se asflă la 3.832 de metri deasupra nivelului mării, pe granița dintre Argentina și Chile. A fost dezvelit pe 13 martie 1904 ca o celebrare a rezoluției de pace cu privire la disputa de graniță dintre cele două țări.
Statuia este din bronz și are înălțimea de 7 metri, iar piedestalul din granit este de 6 metri.
Pe 13 martie 1904, 3000 de chilieni și argentinieni s-au urcat până în vârf în pofida condițiilor neospitaliere și au urmărit cele două armate, care cu puțin timp înainte erau pregătite să se bată una cu alta, cum trageau salve de salut împreună.  Pe una din cele două plăci dezvelite cu acea ocazie  pentru a celebra prietenia dintre cele două țări scrie astfel: " Mai curând aceste colțuri de stânci de munte să se prăbușească sfărâmându-se și transformându-se în praf decât Chile și Argentina să strice această pace pe care la picioarele lui Hristos Răscumpărătorul au jurat să o mențină.
Chiar dacă între argentinieni și chilieni tensiunile n-au dispărut total în 1904, încât a fost nevoie de medierea papei Ioan Paul II în perioada 1979 - 1984 în conflictul Beagle, totuși pacea a biruit între creștinii latini, sub protecția "Răscumpărătorului".

Imagine similară

Imagine similară

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu