miercuri, 17 octombrie 2018

Statuia lui PADMASAMBHAVA (Namchi, India) – 36 m. X


Sikkim este un stat din estul Indiei. Se învecinează: în nord cu regiunea chineză, Tibet, în est cu regiunea chineză, Tibet și cu Bhutan, în sud cu regiunea indiană, Bengalul de Vest și în vest cu Nepal.
Ravangla sau Rawangla sau Ravongla este un mic oraș situat la o altitudine de 200 de metri în districtul Sikkim sud din statul indian Sikkim. Este legat printr-o șosea națională de alte orașe importante din stat, aflându-se între Pelling și Gangtok. Reprezintă un punct de plecare pentru către sanctuarul către sanctuarul Maenam din rezervație naturală. Este situat la aproximativ 65 km de capitala statului Gangtok și la 120 km de Siliguri, Bengalul de Vest.
La mică distanță de Ravangla se afla orașul Namchi, unul dintre orașele mari ale districtului Sikkim. Ceea ce a făcut din Namchi un loc faimos este uriașa statuie a lui Padmasambhava sau Guru Rinpoche, marele maestru buddhist care a trait în sec.al 8-lea și care pentru tibetani este al doilea Buddha.

Padmasambhava este considerat nu doar părintele buddhismului tibetan, ci și patronul spiritual al Sikkim-ului. Marele maestru a stat în Sikkim o vreme, probabil după ce a plecat din Tibet, iar despre cele patru peșteri sacre ale Sikkim-ului se spune ca sunt binecuvantate chiar de catre Padmasambhava. Așa că pentru sikkimezi ridicarea unei statui gigantice a lui Padmasambhava (de 45 de metri înaltime) la Samdruptse, la cativa kilometri de Namchi, a părut un gest firesc de pioșenie față de patronul spiritual al țării.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu