luni, 15 octombrie 2018

Statuia lui IISUS CHRISTOS - CRISTO DE LA CONCORDIA din Bolivia 51 X



Cu o înălțime de 34,2 m. (la care se adaugă piedestalul de 6,24 m.), statuia Cristo de la Concordia (Christos al Păcii) a fost construită între 12 iulie 1987 și 20 noiembrie 1994. Tot în 1994 a fost și inaugurată. Ea  domină lumea de la 2840 m deasupra nivelului mării și acoperă o suprafață de aproximativ 2400 mp. A fost realizata de sculptorii frati, Cesar si Walter Terrazas Pardo.
Această replică a lui Hristos Răscumpărătorul de la Rio de Janeiro, faimoasa statuie, este chiar mai mare decât originalul. Este mai mare cu puțin de 40 de metri, inclusiv cu baza. Statuia dispune de o scară de acces cu 1399 de trepte accesibile vizitatorilor pentru o zonă cu perspectivă din interiorul brațelor. Cântărește aproximativ 2.200 de tone. Capul statuii are 4.64 metri înălțime și cântărește 11.850 kg. Brațele se deschid pe 32,87 metri.
Statuia este puțin mai mică decât Christos Regele din Polonia și mai înaltă decât Hristos Răscumpărătorul (înalt de 30 de metri) de la Rio de Janeiro , Brazilia , devenind cea de-a doua cea mai mare statuie a lui Iisus Hristos din lume. Este a treia cea mai mare statuie din emisfera sudică, după statuia Fecioara de la La Paz din Venezuela și statuia Sfintei Rita de Cascia din Brazilia. 


Cristo de la Concordia

Străjuiește la o înălțime de 265 de metri deasupra orașului Cochabamba din Bolivia. Este inspirată ca și alte statui din lume de cunoscuta creație din Brazilia. Una dintre particularitățile constructive este aceea că în această statuie se poate ”urca” până la nivelul pieptului și în interiorul brațelor, pentru a putea admira o superbă panoramă a orașului Cochabamba. Se urcă 1399 de trepte.
 Deschiderea brațelor statuii este de 32,87 metri și este confecționată din oțel și beton.

Cristo de la Concordia, Bolivia

 A concurat la titlul de cea mai înaltă din lume, dar în acest moment ocupă locul al doilea. Aceasta pentru că recordurile acestea sunt detronate frecvent. Inălțimea ei s-a comprat cu cea a statuii din Polonia, fiind apreciată în funcție de modul în care este efectuată măsurătoarea: incluzând sau nu coroana de pe capul statuii din Polonia. Cu siguranță însă deține titlul de cea mai înaltă statuie de orice fel din emisfera sudică.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu