miercuri, 17 octombrie 2018

Statuia zeiței Compasiunii DAI KANNON - Sendai, Japonia - 6 X



Statuia Daikannon a fost ridicată lângă orașul Sendai din Japonia șieste una dintre cele mai mari statui din lume.
Sendai este un municipiu din Japonia, capitala prefecturii Miyagi. Orașul are circa 1 milion de locuitori. La 11 martie 2011 un tsunami, cauzat de un cutremur puternic, a provocat daune semnificative, apa ajungând până la 8 km de la litoral.

Imagini pentru Statuia Daikannon foto

            Cu aproximativ un milion de locuitori, Sendai este de departe cel mai mare oraș din regiunea Tohoku și unul dintre cele mai mari 15 orașe ale țării. Orașul modern Sendai a fost înființat în jurul anului 1600 de către Data Masamune, unul dintre cei mai puternici feudali ai Japoniei. Multe dintre atracțiile turistice din Sendai sunt legate de Masamune și familia sa.
Sendai a fost cel mai apropiat oraș important de epicentrul cutremurului din 11 martie 2011. Tsunamiul a devastat periferia de coastă a orașului, fără a provoca daune majore în centrul orașului. Practic, toate locurile turistice au fost redeschise după câteva luni de la cutremur.

Imagine similară

La mai puțin de o oră, la nord-est de centrul orașului, se află orașul Matsushima, al cărui golf este decorat cu insulițe îmbrăcate în pin și este cunoscut pentru una dintre cele mai pitorești priveliști ale Japoniei.
Statuia Daikannon, înaltă de 100 metri, este o statuie gigantică ce reprezintă pe zeița compasiunii. Ea se află pe vârful unui deal, iar stilul său este rafinat și perfect alb.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu