luni, 15 octombrie 2018

Statuia CRISTO DEL OTERO – Spania X



Cristo del Otero se află la periferia orasului spaniol Palencia. A fost construită în 1931 în stilul mișcării Art Deco și are 30 de metri înălțime. Are rezonanțe cubiste și ecouri ale artei egiptene antice prin concepția hieratică a figurii. Statuia a fost proiectată de sculptorul Victorio Macho, al cărui mormânt se găsește la baza statuii. Ea se află pe un chei la marginea orașului. Un alt nume, mult mai puțin popular, este Monumentul Inimii Sacre a lui Isus. Hristos pare să fie în poziția de a binecuvânta orașul.
Imagini pentru Cristo del Otero
Este, probabil, unul dintre cele mai puțin cunoscute monumente care îl reprezintă pe Iisus Christos. Se crede că forma sa ascuțită și verticalitatea clară sunt rezultatul dorinței lui Macho ca statuia să fie vazută de jos. Se realizează astfel și un contrast cu așezarea orizontală a câmpurilor de cereale din Castilla, care înconjoară statuia.
Imagini pentru Cristo del Otero

Este una dintre cele mai înalte statui ale lui Iisus Christos din lume. La picioarele sale este sculptată o capelă (numită Santa Maria del Otero) și un mic muzeu cu obiecte ale arhitectului. La intrarea în capelă se află o mică terasă și un foișor cu vedere spre oraș.

Imagini pentru Cristo del Otero

Proiectul inițial a vrut să încorporeze în ochii lui Hristos blocuri de fildeș și marmură, dar bugetul era insuficient, astfel încât spațiile goale remarcate astăzi au devenit ferestre.
Cristo del Otero, Spania
Inițial, Macho a proiectat o statuie de 21 de metri înălțime cu cap, brațe și picioare de bronz și un corp decorat cu gresie aurie. Brațele lui Christos, ridicate în prezent ca semn de protecție, trebuiau să meargă lateral într-un unghi de aproximativ 40 ° față de corp. In final, proiectul a fost restructurat pentru a ușura sculptura.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu