duminică, 14 octombrie 2018

Statuia MARELE BUDDHA din Leshan, muntele Emei, China 19 X



Lumea întreagă este alcătuită dintr-o mulțime de megastructuri, edificii care întrec orice imaginație. In categoria strcuturilor uimitoare se încadrează perfect și Marele Buddha din Leshan, cea mai mare statuie din piatră din întreaga lume care îl înfățișează pe Buddha. Magnifica structură a fost cioplită în stânca de gresie roșie a munților Emei, In timpul dinastiei Tang, ea se află chiar la confluența dintre Râul Min Jiang, Dadu He și Qingyi.

Imagine similară
Sfântul a fost cioplit în stâncă de gresie în timpul dinastiei Tang (618–907) la locul de confluență al râurilor Min Jiang, Dadu He și Qingyi în provincia Sichuan din China. Statuia zeității are privirea îndreptată spre muntele Emei Shan, iar picioarele lui se află pe malul fluviului. In 1982 statuia a fost declarată monument național chinez, iar în 1996 a fost declarat patrimoniu mondial UNESCO.
Imagini pentru Marele Buddha din Leshan
Construcția statuii a fost începută în anul 713 de călugări sub conducerea călugărului numit de legendă Haitong: Acela spera că prezența sfântă a lui Buddha va liniști apele periculoase ale râului. Legenda spune că din evlavie călugărul și-ar fi scos ochii, atunci când un funcționar de stat a dorit să acapareze banii colectați pentru construcția statuii. După 90 de ani discipolii săi au terminat construcția statuii, care are o mărime gigantică. Probabil cantitatea mare de pietre provenite de la construcția statuii și care au căzut în apă, au contribuit la liniștirea apelor fluviului.
Imagini pentru Marele Buddha din Leshan

Statuia are 71 de metri înălțime și îl înfățișează pe Maitreya (Buddha al viitorului) șezând cu mâinile așezate pe genunchi. Spatele statuii are o lățime de 28 m, iar pe unghia mâinii are loc fără probleme o persoană așezată. In partea de jos are un postament tăiat în stâncă înalt de 5 metri. Acest Buddha, creat la atingerea epocii antice cu cea medievală, este unul dintre cele mai importante monumente ale lumii.
Marele Buddha din Leshan este o adevărată capodoperă arhitecturală a lumii, acea structură pe care o poți admira necontenit, farmecul său rămânând același pentru totdeauna!
                                                                                                                             

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu