luni, 15 octombrie 2018

Statuia lui IISUS CHRISTOS din Polonia x



Aflată într-un orășel din Polonia – Swiebodzin – statuia poate fi văzută de pe autostrada care leagă Varșovia de Berlin, aflându-se în apropiere de granița cu Germania.
Monumentul este intitulat ”Regele Iisus” și este împodobit cu o coroană aurită de doi metri, ”artificiul” care se pare că o ajută să ajungă la 36 m fără piedestal. Statuia fără coroană măsoară 33 de metri. Dacă se adaugă movila pe care se află, înaltă de 16 metri, se ajunge la 52 de metri.
Coroana cu un diametru de 3 metri și înălțime de 2 metri i-a permis lucrării să devină cea mai înaltă statuie a lui Iisus din lume. Lucrarea a fost ideea unui preot, Zawadzki, care și-a dorit să creeze un nou loc de pelerinaj. A fost acuzat de mulți de grandomanie, ba chiar câțiva prelați ai bisericii polone au încercat să oprească proiectul (moment în care părintele a făcut un infarct), însă în cele din urmă proiectul a fost finalizat în 2010.

Pomnik Chrystusa Krol, Polonia

Construită în stil Art Deco și terminată în anul 2010, construcția statuii a durat 5 ani și a costat 1,5 milioane de dolari, “colectați din donațiile celor 21.000 de locuitori al orășelului și din toată lumea”. După unele surse, se pare că lucrarea a costat mai mult, chiar până la 3,5 milioane de EURO.

Proiectul a fost conceput și condos chiar de preotul inițiator, iar architect a fost Miroslaw Kazimierz. In limba poloneză, această statuie este numită Pomnik Chrystusa Krola (Monumentul lui Christos Regele). Lucrarea este executată din beton armat cu oțel.
 Cei 33 de metri ai săi simbolizează vârsta la care, potrivit tradiției, a murit Mântuitorul. Această statuie este cu trei metri mai înaltă decât cea de la Rio de Janeiro, care are numai 30 de metri.
In ultimul timp, pe statuie s-au instalat atene  GSM, fapt considerat un fapt anticreștin de către polnezi.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu