vineri, 19 octombrie 2018

Statuia lui CONFUCIUS din Nishan - China 18 X



Această statuie a lui Confucius este cea mai înaltă, care a fost, vreodată, dedicată acestei personalități ilustre din istoria Chinei. Ea are o înălțime de 72 de metri. Lucrarea poate fi admirată în Nishan, în Ni, Qufu, regiunea Shandong. Confucius a fost un filosof, scriitor și fondator al unui sistem de gândire. Este născut, dacă credem mitologia, în acești munți, ceea ce explică prezența unei astfel de statui aici. Statuia este recentă, datează din 2016. Confucius (sau Kong Fu Zi), care a trăit între  550 e.A.478 e.A a fost un mare filozof chinez, născut în regiunea Lu, filozof care a influențat decisiv gândirea asiatică. Aceasta este versiunea oficială a anilor săi de viață și creație.
Nishan se află pe Muntele Nishan, la 30 km sud-est de prefectura Qufu, provincia Shandong, estul său fiind aproape de râul Yihe, iar sudul său este la malul depozitului Nishan. Pădurea este verde, iar peisajul este foarte grațios.
Nishan a fost numit înainte de Niqiu Shan. Din moment ce numele lui Confucius este Kong și numele său este Qiu, numele a fost schimbat în Nishan.

Imagini pentru nisham, Ni, Qufu  China


Există multe locuri istorice despre Confucius pe întregul munte, dintre care cel mai renumit este Templul Nishan Confucius. Templul Confucius a fost construit în anul 954, în dinastia Beisong, sa adăugat o sală și s-au construit școli și a fost numită "Academia Nishan". După mai bine de 1000 de ani, ea formează ansamblul de azi.

Confucius

Imagini pentru Templul lui Confucius

                          Templul lui Confucius


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu