vineri, 19 octombrie 2018

Statuia lui GUANYIN din Da Nang, Vietnam 27 X



Această statuie colosală se află în templul lui Chua Linh Ung, templu situat în Vietnam, la nord de Da Nang, al cincilea oraș al țării ca mărime și importanță. Este una dintre numeroasele reprezentări ale lui Guanyin, divinitatea cultului budist. Statui ale divinității în postură gigantică se găsesc și în alte părți, precum: Sanya (China), Weishan (China), Hong Kong. Această statuie are o înălțime totală de 67 metri și are 17 etaje. Piedestalul său este rotund și este deschis cu arcuri stilizate. Perspectiva din acest templu este magnifică, cu vedere la Marea Chinei și la orașul Da Nang. Guanyin este o zeiță a compasiune.Construcția s-a reașizat în 2010 și face parte dintr-un plan amplu de emancipare a zonei.

Son Tra Guanyin

In Da Nang s-a construit un pod, numit podul de aur, care dă fiori vizitatorului și chiar îi taie respirația. Situat la o înălțime de 1400 de metri, podul este de agrement și are o construcție fascinantă, susținut de două mâini gigantice din beton armat. Priveliștea pare a fi înfticoșetoare, amețitoare, însă se dovedește a fi una încântătoare, de parcă s-ar pluti prin nori.

Imagini pentru Podul de aur din Da Nang

Este vorba de un pod lung de 150 de metri care trece printre degetele unor palme gigantice din piatră.
Peisajul pe care îl străbate, spre Munții Truong Son, este spectaculos, iar palmele gigant pe care se așează podul sunt din plase de oțel și fibră de sticlă, deși par din piatră antică.
Podul de Aur se află lângă Da Nang, în inima țării, iar construcția care face parte dintr-un proiect mai amplu a costat 2 miliarde de dolari.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu