marți, 16 octombrie 2018

Statuia REGELE CHRISTOS din Dili - Timorul de Est X



Este o statuie cu o înălțime de 27 de metri, construită pe un glob pământesc, ce veghează asupra orașului port Dili, oraș capitală a statului Timorul de Est. Inițiativa de a ridica o astfel de statuie i-a revenit guvernatorului indonezian Jose Abilio Osorio Soares. Acesta a propus președintelui indonezian Suharto, construirea statuii lui Iisus. Statuia proiectată de Mochamad Syailillah, a fost oferită de către Suharto, în 1996, locuitorilor din Timorul de Est, ca dar pentru integrarea lor in Indonezia. Impreună cu postamentul monumentul se ridică la 46 de metri.
Cristo Rei of Dili, Timorul de Est
Spre deosebire de celelalte statui cu aceeași temă majoră, cea din Indonezia este fabricată din cupru, fiind formată din 27 de secțiuni separate create în Bandung și asamblate la fața locului. Procesul de asamblare a durat trei luni, fiind finalizat in 1996.

Cristo Rei of Dili, Timorul de Est

O anumită perioadă, Timorul de Est a fost o provincie a Indoneziei, devenind un stat suveran destul de curând, în 2002. De atunci, statuia Cristo Rei a devenit una dintre principalele atractii ale noului stat independent.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu