vineri, 19 octombrie 2018

Statuia lui KANNON din Kaga, Japonia 17 X



Reprezentarea lui Kannon sub forma unei statui uriașe este destul de comună, este chiar cea mai reprodusă statuie monumentală din lume. Acesta este un alt nume în religia budistă, cel japonez, al zeiței Guanyin, din limba chineză. Japonia are câteva statui asemănătoare ale acestei zeițe. Cea de la Kaga se distinge prin faptul că poartă un copil în brațe. Se află în prefectura Ishikawa. Are 73 de metri înălțime și a fost finalizată în anul 1987.  Se află pe un deal și în apropiere de un templu dedicat zeiței Kannon.
Kaga este un municipiu din Japoniaprefectura Ishikawa, port spre Marea Interioară a Japoniei.
Numele de Kaga a fost purtat de un portavion al Marinei Imperiale Japoneze, în cel de al Doilea Război Mondial, iar numele Kaga a fost dat navei în amintirea unei vechi provincii care s-a numit atfel.

Kannon

Kannon este zeița budistă asociată cu compasiunea. Există statui mari ale zeiței Kannon care se găsesc în toată Japonia. Una dintre cele mai faimoase statui ale lui Kannon este Ōfuna Kannon din Kamakura, din prefectura Kanagawa. A fost construită pentru a comemora cei care au murit în atacurile cu bombă atomică de la Hiroshima și Nagasaki.

Imagini pentru KANNON din Kaga



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu