marți, 16 octombrie 2018

Statuia EL CRISTO ROTO – Mexic X



El Cristo Roto este o statuie interesantă și neobișnuită, aflată în localitatea San Jose de Gracia, Aguascalientes, Mexic. La ea vin mii de pelerini in fiecare an.

Imagini pentru Cristo Roto


Cu o înalțime de 25 de metri, este una din cele mai mari statui ale lui Iisus din Mexic. Edificiul este situat pe insula unui lac și are o concepție neobisnuita, cu mana și piciorul rupte. Motivul pentru care aceasta statuie prezintă un trup rupt s-ar putea rezuma cel mai frumos în ceea ce scrie la baza ei:
Imagine similară

Imagini pentru Cristo Roto


"Lasati-ma rupt... Mi-ar placea ca atunci cand va uitati la mine, asa rupt, sa va amintiti de fratii si surorile voastre care sunt in suferinta, saraci, lipsiti de mijloacele de trai, persecutati, bolnavi, mutilati... fara brate: pentru ca ei sunt privati de anumite lucruri, lasati fara orice mijloace de a munci; fara picioare: pentru ca sunt impiedicati sa mearga pe calea lor; fara fata: pentru ca li s-a furat onoarea si prestigiul. Ei sunt uitati... cei care ii vad intorc capul pentru ca ei sunt ca mine - un Hristos rupt!".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu