sâmbătă, 10 noiembrie 2018

Statuia colosala a lui RAMSES al II-lea de la Karnak X



O statuie gigantică a lui Ramses al II-lea s-a găsit în fața complexului architectural Ramesseum de la Karnak. Ramesseum a fost construit pe malul stâng al Nilului, în zona orașului Teba. Având 300 de metri lungime și 195 metri lățime, a fost dotat chiar și cu un port pentru acostarea vaselor în timpul ceremoniilor. Sculptura gigant reprezentându-l pe Ramses al II-lea are o înălțime de 11 metri și o greutate apreciată de 100 de tone. La picioare este reprezentată una dintre ficele sale, sau, probabil una din numeroase soții ce i-au urmat lui Nefertari.
Ramesseum era o construcție grandioasă cu multe componente clădite. Complexul arhitectural a inclus, de asemenea, un palat, hambare și două temple mai mici, dedicate mamei sale Tuya și soției Nefertari. Ramesseum, prin urmare, ar putea fi definit ca un fel de oraș al religiei, pentru că a inclus, pe lângă templu principal, un număr vast de clădiri, unele dintre acestea având funcții rezidențiale. Au fost construite, de asemenea, ateliere, antrepozite și chiar și o școală pentru cărturari, „Casa Vieții”, un loc unde scribii își elogiau suveranul. Intreg complexul a fost inconjurat de ziduri asemeni unei cetăți. Fiind construit prea aproape de Nil complexul a avut mult de suferit de la fluviu prin trecerea vremurilor.
             La Karnak în a doua jumatate a zilei, culoarea pietrelor si a sculpturilor devine din ce în ce mai roșiatică,sub influenta luminii solare intense.

Imagine similară

Imagini pentru Templul Karnak- statuia colosala a lui Ramses al II-lea cu una dintre fiicele sale



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu