marți, 13 noiembrie 2018

Statuia lui BUDDHA CULCAT numită ZINATHUKA YAN AUNG CHANTHA, Mundon, Myanmar X


       Myanmar este o țară săracă, dar oamenii sunt foarte religioși. Ei sunt întotdeauna și pretutindeni pregătiți pentru a face o donație. Așa se explică cum de apar în această țară monumente de mare bogăție și coloși sculpturali.
La sud de Mawlamyine apare în munții de la Mudon, cel mai mare Buddha culcat din lume.
            Cea mai mare imagine a lui Buddha din lume este în construcție la Win Taw Ya Forest, situată la 29 km sud de Mawlamyine. Imaginea Buddha este numită Zinathuka Yan Aung Chantha, care are o lungime de 180 de metri și o înălțime de aproape 34 de metri. In interiorul imensei statui există 182 camere pe 8 etaje. Aproape de imaginea lui Buddha sunt clădiți 200 de călugări în picioare care colectează alimente.
            Construcția a început din anul 1991 și încă nu este pe deplin terminată până în 2004. Construcția altui Buddha a început deja în acel an. Primul este, din păcate, deja în dezintegrare din nou.
            Din exterior, monumentul este foarte impresionant și un pic sobru. In interior mai multe etaje sunt decorate cu sculpturi, printre care Statele Unite reprezintă iadul. Ditre cele opt etaje până în 2004 doar trei erau de vizitat. O scară largă conduce pelerinii la intrare.


Imagini pentru Zinathuka Yan Aung Chantha

Imagine similară



Imagini pentru Zinathuka Yan Aung Chantha



Imagini pentru Zinathuka Yan Aung Chantha

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu