duminică, 11 noiembrie 2018

Statuia gigantică a lui BUDDHA din Templul Bingling, China X


Intr-un canion situat de-a lungul fluviului Galben s-au săpat statui în piatră care-l înfățișază pe Buddha într-un mare complex religios. Fiecare dinastie a continuat opera de artă realizată în peșterile și grotele din zonă, stilul fiecărei lucrări purtând pecetea dinastiei respective. In total, sunt 183 de grote, 694 de statui din piatră și 82 de statui din lut. Aici se află și Templul Bingling. Grotele Templului Bingling, cunoscute pentru păstrarea celei mai vechi inscripţii cornice, în judeţul Yongjing, provincia Gansu. In zontemplului se află și o statuie gigantică nedesprinsă de perete.
Recondiţionarea acesteia a început în iunie 2011. Statuia lui Buddha a fost erodată grav după ce a supravieţuit războaielor din perioada dinastiilor Song, mai târziu, Ming, Yuan şi Qing, din mileniul trecut. Capul acesteia a fost fărâmiţat, în timp ce nasul făcut din lut i-a fost distrus. Bărbia, mâinile şi hainele au fost, de asemenea, foarte stricate. Ultimele lucrări de întreţinere au fost destinate, în special, pentru repararea feţei, a mâinilor şi picioarelor statuii. Baza sa a fost, de asemenea, consolidată.
China, Kazakhstan şi Kyrgyzstan au solicitat UNESCO, în comun, cererea de a avea obiective istorice de-a lungul anticului Drum al Mătăsii, pe Lista Patrimoniului Mondial al organizaţiei. Grotele Templului Bingling se numără printre acestea.
Statuia cea mai înaltă are 30 de metri și reprezintă cea mai mare atracție a templului.

Imagine similară



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu