miercuri, 28 noiembrie 2018

Statuia BUDDHA în stilul lui Lo-Taw, Meiktila, Mandalay, Myanmar X



Cea mai mare imagine a lui Buddha în stilul lui Lo-Taw din lume se află la Meiktila, Mandalay. Potrivit starețului mănăstirii privind stilul statuii: "Aceasta este cea mai mare și mai înaltă imagine a lui Alo-taw Pyae Buddha. Nu există imagini mari ale lui Alo-taw Pyae Buddha în Thailanda, India, China, Sri Lanka sau Europa, de aceea spunem că acesta este cel mai mare din lume ".
          In conformitate cu tradiția locală, vechiul lac Meiktila a fost construit de bunicul lui Buddha. Construcția unei imagini de Buddha cu trei etaje, amplasată în vecinătatea vechii autostrăzi Yangon-Mandalay, a început în iulie 2008 și a fost finalizată în 90 de zile.
        Populația majoritar budistă din Myanmar se mândrește cu peste 100 de imagini uriașe ale lui Buddha. Cele mai multe sunt sculptate în poziție așezată, în picioare și în posturi înclinate. Cea mai mare dintre imaginile înclinate din Myanmar este Win Sein Taw Ya Buddha, în Mudon, statul Mon. Intinzându-se  pe 180 de metri peste colina sa și ridicându-se la 30 de metri înâlțime, această statuie nu fusese terminată după zece ani de la începutul lucrărilor. Win Sein Taw Ya depășește rivalul cel mai apropiat, pe Buddha Shwethalyaung, care se întinde cu puțin peste 55 de metri în câmpia Bagan. La fel de impunător este și Buddha în picioare, Laykyun Sekkya, de la Saigang, Myanmar central.

          Construită de venerabilul Bodhi Tahtaung, statuia Laykyun Sekkya, de 116 metri înălțime, este cea mai înaltă statuie din lume. Construcția sa care a durat 12 ani a fost finalizată în 2008 și are o scară interioară, prin care vizitatorii pot urca la vârf. In altă parte, Pagoda Maha Kyein Thitsar Shin, la marginea Yangon găzduiește o imagine uriașă Buddha care a cărei construcție a durat câțiva ani și a fost finalizată în 2009. Imaginea înaltă de 39 de metri a fost turnată în stilul Rakhine cu costume regale și este așezată pe un altar cu două etaje. Etajul superior este plin de imagini mai mici ale lui Buddha, iar parterul oferă un spațiu sacru pentru vizitatori și pelerini.


          

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu