miercuri, 14 noiembrie 2018

Statuia ASUKA DAIBUTSU, districtul Asuka, Templul Asuka Dera, lângă Nara, Japonia X


Asuka Dera este în general considerat de unii autori cel mai vechi templu al Japoniei. Situat lângă orașul Nara din districtul Asuka din Japonia, templul a fost construit între anii 588 și 596, fiind cunoscut și ca Gangō-ji, Angoin, Hon-gangōji și Hōkō-ji. Templul a fost relocat când capitala s-a mutat în Heijōkyō (orașul de astăzi Nara). Omologul său din orașul Nara este cunoscut sub numele de Gangō-ji, unul dintre cele șapte mari temple din perioada Nara.
Templul din Asuka (nu din Nara) găzduiește cea mai veche statuie budistă a Japoniei, Asuka Daibutsu (Daibutsu înseamnă literalmente Marele Buddha). In ciuda reparațiilor și alterărilor, trăsăturile și mâinile statuei au rămas originale.
Se spune că statuia Asuka Daibutsu a fost turnată din bronz în anul 609 și că a fost opera lui Kuratsukuri no Tori, un sculptor remarcant din acele zile îndepărtate, ai cărui strămoși ar fi venit în Japonia din China (alți autori spun că ar fi venit din Coreea). Sculptura în poziție așezată, numită Asuka Daibutsu are o înălțime  de 2,75 metri și constituie un bun cultural important al Japoniei.

Imagini pentru ASUKA DAIBUTSU

Imagini pentru ASUKA DAIBUTSU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu