duminică, 11 noiembrie 2018

Statuia NIHON-JI DAIBUTSU. Kyonan. Prefectura Chiba, Japonia X


Daibutsu sau "giganticul Buddha" este termenul japonez,  folosit adesea informal, pentru statuile mari ale lui Buddha. Cel mai vechi Daibutsu este cel de la Asuka-dera (609), iar cel mai cunoscut este cel de la Tōdai-ji din Nara (752). Daibutsu de la Tōdai-ji este o parte a Patrimoniului Mondial UNESCO ce aparține de Monumentele istorice ale vechiului Nara și este o Comoara Națională.
Inălțimea Nokogiriyama, ce se ridică ferestruit nu departe de Tokyo, are de oferit mai mult decât o minunată priveliște. Pe o latură a ei se află complexul religios Templul Nihon-ji care găzduiește o statue mare a lui Buddha (Daibutsu).
Acesta este cel mai mare Daibutsu din Japonia, înalt de 31,05 de metri și sculptat în piatră. Este mai înalt decât faimoasele statui Buddha din Kamakura (13,35 m) și Todai-ji (18,18m) din Nara. Este de fapt una dintre cele mai mari statui ale lui Buddha din Japonia. Nihon-ji Buddha este imaginea așezată a lui Yakushi Nyorai , Buddha de vindecare și medicină, datând de la sfârșitul anilor 1700 (1783). Statuia a fost distrusă din cauza unui cutremur, însă a fost complet restaurată în 1966.
Templul Nihon-ji, cunoscut și ca "Kenkonzan Nihonji", a fost întemeiat în perioada Nara în anul 752. De atunci complexul templului a fost deteriorat și reconstruit de mai multe ori. Este considerat a fi singurul templu din regiunea Kanto care a fost construit la ordinul împăratului din timpul perioadei Nara.

Imagine similară


Imagini pentru Nihon-ji Daibutsu

Imagine similară

Imagini pentru Nihon-ji Daibutsu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu