miercuri, 14 noiembrie 2018

Statuia lui MAITREYA, adică BUDDHA RÂZÂND - Hangzhou, provincia Zhejiang, China. X


Templul Lingyin este unul dintre cele mai mari și mai vizitate temple budiste din China, care deține cea mai mare statuie a lui Buddha Sakyamuni în poziția de lotus. A fost construită în 328 e.N. de către indianul Monk Huili. Se află în zona Fei Lai Feng Scenic, la vest de orașul Hangzhou care este un district urban din Huanggang, provincia Hubei, China.
Numele templului este în mod obișnuit tradus ca Templul Retreatului sufletului. Este unul dintre cele mai mari și mai bogate temple budiste din China și conține numeroase pagode și grote budiste.
Mănăstirea este cea mai mare dintre mai multe temple din Munții Wulin, care are și un număr mare de sculpturi și sculpturi religioase, printre care cel mai faimos este Feilai Feng  (“vârful care a zburat aici "), vârf aflat în fața templului propriu-zis..
Templul Lingyin și-a luat numele datorită împrejurimilor liniștite, cu dealuri împădurite din trei părți, templul. De-a lungul istoriei templul a fost deteriorat și a fost supus unei renovări de mai multe ori. Recent a fost refăcut în stilul său original. In timpul Revoluției Culturale , templul și temelii au suferit unele daune din partea Gardienilor Roșii . Cu toate acestea, el a scăpat de distrugerea pe scară largă, în parte din cauza protecției premierului Zhou Enlai
 Templul este alcătuit din Sala Regelui Ceresc, Sala Marelui Erou, Sala Buddha de Medicină, Coridoarele de Boboc de Est și de Vest și alte câteva clădiri. In centrul Sălii Regele Ceresc a fost plasată o statuie a lui Maitreya, adică Buddha grasă, goală și burtoasă, cu o față zâmbitoare - Buddha râzând.

Imagini pentru Templul Lingyin

Imagine similară


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu