sâmbătă, 17 noiembrie 2018

Statuia ŌFUNA KANNAN din Kamakura, Japonia 17 X




Templul Ofuna Kannon (Ōfuna Kannonji) este un templu budist din Kamakura, prefectura Kanagawa, Japonia. Trăsătura remarcabilă a templului este o statuie din beton armat de 25 metri și cu o greutate aproximată de 1900 de tone. Reprezintă pe Bodhisattva Kannon, ceea ce înseamă o reprezentare a misericordiei, adică a milei.
Construcția templului a început în 1929 de către școala Sōtō din Zen. Structura statuii a fost completată până în 1934, dar lucrările au fost suspendate la izbucnirea războiului din Pacific. Societatea Ofuna Kannon a continuat lucrările de construcție în 1954, iar Templul a fost finalizat în 1960. Construcția statuii s-a realizat prin beton turnat  în întregime manual. Nu au fost folosite camioane cu pompe de beton. Suprafața statuii este pictată în alb. Statuia însăși conține un mic muzeu și un altar, ambele fiind deschise pentru vizionare.
Această statuie Kannon încorporează pietre de sol de la Hiroshima și Nagasaki pentru a comemora pe cei care au murit în timpul exploziilor bombelor atomice. Un foc provenit din focurile atomice de la Hiroshima arde într-o statuie în formă de ciupercă.

Imagini pentru Ōfuna Kannon din Kamakura

Imagini pentru Ōfuna Kannon din Kamakura

Imagini pentru Ōfuna Kannon din Kamakura





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu