luni, 12 noiembrie 2018

Statuia WAT SI CHUM, Sukhothai, Thailanda X



Statuia Buddha de la Wat Si Chum are o lățime de 11 metri și o înălțime de 15, și este uluitoare pentru vizitatori prin execuție și. mai ales, prin concepție. Se află în partea de nord a parcului istoric din Sukhothai. Statuia este cuprinsă strâns între trei pereți înalți, cu deschidere liberă către cer, fără acoperiș, Într-un templu personalizat de concepție fără asemănare. Monumentul a fost renovat integral în urmă cu 50 de ani, astfel că se prezintă într-o stare foarte bună. A fi atât de aproape de o astfel de lucrare imensă de artă spirituală este impresionantă și trasează repere elogioase pentru civilizația care a creat un astfel de monument. Este vorba de o statuie grațioasă a lui Buddha.
Există scări interne în partea de sus a acestui imens Buddha, unde călugării puteau vorbi ascunsi fără a fi văzuți.
Sukhothai, adică Zorii Fericirii, a fost un oraș fondat în sec.al 13-lea la marginea imperiului Khmer. Anul exact este necunoscut, dar potrivit Oficiului pentru Arte Frumoase fondarea s-a produs între anii 1238 și 1257. Fondat de Phokhun Si Intharathit, a fost primul Regat Thai (Siamez) cu adevărat independent, după ce a învins pe Khmerii săpânitori.
Sukhothai s-a bucurat de o epocă de aur sub cel de-al treilea rege, numit  Ramkhamhaeng, personaj care a fost creditat cu crearea alfabetului thailandez derivat din cel Khmer, care este, în esență, același cu cel folosit astăzi.
El a pus, de asemenea, temelia pentru politică, monarhie și religie, precum și a extins limitelor sale de influență. Sukhothai a fost ulterior condus de mulți regi.
Provincia de astăzi este foarte renumită datorită existenței orașului istoric Sukhothai, capitala împăratului Sukhothai. Acel oraș vechi este situat la aproximativ 12 km de orașul modern, noul Sukhothai. Nu departe de Sukhothai se află parcul istoric Si Satchanalai și Parcul istoric Kamphaeng Phet. Ambele au fost orașe din fostul regat Sukhothai și din aceeași perioadă de timp.
Provincia a fost la început cunoscută sub numele de Sawankhalok; a fost redenumit în Sukhothai în 1939.
La data de 25 ianuarie 1964 a fost declarat monument UNESCO.

Imagine similară


Imagini pentru WAT SI CHUM, Sukhothai

Imagine similară

Imagine similară

Imagini pentru WAT SI CHUM, Sukhothai

Imagini pentru WAT SI CHUM, Sukhothai

Imagini pentru WAT SI CHUM, Sukhothai

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu