luni, 5 noiembrie 2018

Statuia AVUKANA - Statuie a lui Buddha din Sri Lanka X


Statuia Avukana este o statuie în verticală a lui Buddha lângă Kekirawa, în nordul central al insulei Ceylon, statul Sri Lanka. Statuia, care are o înălțime mai mare de 12 metri (11,84 m), a fost sculptată dintr-o suprafață înaltă de granit în timpul sec.al 5-lea.
 Statuia nu este complet detașată de stâncă având în spate o bandă de rocă ce o leagă de perete și o susține. Cu toate acestea, piedestalul pe care stă Buddha, care este sculptat sub forma unei flori de lotus, a fost sculptat separat și poziționat sub statuie. Impreună cu piedestalul monumental are 13 metri.
Ea prezintă o variantă a lui Abhaya mudra, iar roba strâns aplicată este sculptată în mod elaborat. Construită în timpul domniei lui Dhatusena, s-ar putea ca statuia să fi fost făcută ca urmare a unei competiții între maestru și elev. Statuia fusese așezată într-o casă sau altar de imagine, din care încă au mai rămas părți ale zidurilor. Structura a fost făcută din cărămidă și piatră și avea o lungime de 23 de metri și o lățime de 19 metri.
Statuia Avukana este unul dintre cele mai bune exemple ale unei statui verticale, construită în vechea Sri Lanka. Este acum o atracție turistică populară.

Imagini pentru Statuia AVUKANA - Statuie a lui Buddha din Sri Lanka

Imagini pentru Statuia AVUKANA - Statuie a lui Buddha din Sri Lanka



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu