duminică, 4 noiembrie 2018

Statuia SARDAR VALLABHBHAI PATEL, India 1.11.2018 - 182 metri X


        Premierul indian Narendra Modi a inaugurat miercuri 1 noiembrie 2018 cea mai înaltă statuie din lume, ridicată în statul Gujarat din vestul ţării. Statuia, cu înălţimea de 182 de metri, care îl înfăţişează pe Sardar Vallabhbhai Patel, primul ministru de interne al ţării - cunoscut şi sub titulatura de ″Omul de Fier al Indiei″⁣ - este situată în localitatea Kevadiya, situată în districtul Narmada din Gujarat, statul în care s-a născut Modi. Costurile pentru construcţia statuii s-au ridicat la peste 400 de milioane de dolari (370,7 milioane de Euro după altă sursă).
            Sardar Patel a jucat un rol important în lupta pentru libertate din India şi a fost un lider popular care s-a dedicat bunăstării fermierilor. Pe 1 noiembrie 2018 se împlinesc 143 de ani de la naşterea lui Sardar Patel.
            Situată pe insula Sadhu Bet de pe râul Narmada din apropiere de Rajpipla, statuia, numită “Statuia Unității”, se află între zonele muntoase Satpura şi Vindhya. O şosea cu lungimea de 3,5 kilometri va face legătura între statuie şi oraşul Kevadia din Gujarat, potrivit media locale.
            Statuia este prevăzută să reziste la viteze ale vântului de 60 de metri pe secundă, la vibraţii şi cutremure.
            ″Statuia Unităţii″⁣ a fost construită în decurs de trei ani şi jumătate, iar la ridicarea sa au contribuit peste 3.000 de muncitori, printre aceştia numărându-se 300 de ingineri.
            Aproximativ 129 de tone de fier au fost colectate de la aproape 100 de milioane de fermieri din 169.000 de sate din toate statele Indiei pentru ridicarea bazei statuii, în cadrul campaniei denumită ″Loha”.
            La evenimentul de inaugurare, la care a participat premierul indian, avioane militare au "inundat" statuia cu flori.
            Mulţi au criticat preţul exorbitant al monumentului, de aproximativ 370,7 milioane de euro. Iar autorităţile din cele 22 de sate din jurul zonei în care se află statuia i-au trimis o scrisoare deschisă lui Modi în care criticau impactul acesteia asupra mediului. Alegerea lui Sardar Patel a fost şi ea criticată, dar unii istorici spun că Modi vrea să sugereze că se vede ca cel care va unifica noua Indie pentru o eră globală.
            Statuia a fost construită în 33 de luni, dar Modi deja a făcut demersurile pentru construirea altui monument gigant, care ar urma să fie gata în 2021.
            Anterior, cea mai înaltă statuie din lume era Buddha de la Templul Izvorului, din China, cu o înălţime de 128 de metri.


Imagini pentru Cea mai înaltă statuie din India

Imagine similară

Imagine similară

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu