joi, 15 noiembrie 2018

Statuia MARELUI BUDDHA, templul Dafo, Zhangye, Gansu, China X




Templul Dafo sau Templul Marelui Buddha (Dàfó Sì) este un vechi templu budist din Zhangye, Gansu, China. Este remarcabil pentru statuia gigantică culcată a lui Buddha realizată în jurul anului 1100 (probabil anul 1098) și care are o lungime de treizeci și cinci de metri. A suferit o restaurare atentă în perioada 2005-06. A avut numeroase nume de-a lungul secolelor, precum "Templul lui Kasyapa Buddha", "Templul lui Bojue", "Templul Hongren" și "Templul Buddha înclinat ". Numele actual de "Dafo" înseamnă "Marele Buddha"
Statuia imensă a templului este făcută din lut pe un cadru din lemn și descrie realizarea nirvanei a lui Gautama Buddha, cu cei zece ucenici care stăteau în spatele lui. Este în mare măsură neschimbată din vremea dinastiei Xia de Vest (1038-1227). Cu o lungime de aproximativ 35 metri, a fost descrisă ca fiind "cea mai mare statuie din lut a lui Buddha din China".
Sala care adăpostește statuia lui Buddha are 48 de metri lungime și 24 de metri lățime, cu o înălțime de 33 de metri. Are o pictură murală dinastiei Qing (1644-1911) și este una dintre puținele structuri din lemn ale perioadei sale care supraviețuiesc. Pictura murală prezintă povestea lui Xuanzang și a urmașilor săi, arătând pe Xuanzang călărind pe un cal și pe regele maimuței, Sun Wukong, îngenuncheat pe pământ.
Templul Giant Buddha a fost construit în anul 1098 pentru a găzdui Buddha. In ultimii 900 de ani, templul a fost restaurat de mai multe ori în timpul dinastiei Ming și Qing.

Imagini pentru Buddha of Zhangye

Imagini pentru Buddha of Zhangye

Imagini pentru Buddha of Zhangye

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu