miercuri, 14 noiembrie 2018

StatuiaTAKAOKA DAIBUTSU - Topyama, Japonia X


La Takaoka se află un emblematic Mare Buddha. Este una dintre cele trei statui de Mare Buddha din Japonia, alături de cel de la Nara din TemplulTodai-ji  și Kamakura Daibutsu. Statuia se află în Takaoka, în prefectura Toyama, la vest de orașul Toyama , este considerată "una dintre cele trei mari statui ale lui Buddha din Japonia", împreună cu Daibutsu din Templul Todaiji din Nara și statuia Marelui Buddha de 13 metri în Kamakura .
Statuia a fost finalizată în 1933 după trei decenii de lucru, folosind tehnici locale de turnare în bronz.
Versiunea originală de lemn a statuii a fost realizată în 1745. După ce a suferit pagube prin foc în numeroase ocazii, s-a decis să fie reconstruită dintr-un material mai rezistent la foc. Datorită dominației în Takaoka a industriei de turnare a metalelor, Daibutsu a fost construit folosind bronz și utilizând expertiza exclusivă a meșterilor locali.
Astăzi, Daibutsu are o înălțime de 15,85 metri (inclusiv baza) și cântărește 65 de tone. Vizitatorii pot intra în baza de sub statuie și pot vedea capul de lemn al statuetei anterioare pe ecran. Capul a supraviețuit miraculos celui mai recent foc.

Imagine similară

Imagini pentru Takaoka Daibutsu


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu