duminică, 12 iunie 2016

ROMÂNIA IN STATISTICA EUROPEANĂ


Statistică europeană la adresa României

1. Cea mai bisericoasă Țară din Uniunea Europeană (locul 1 la numĂrul de biserici pe cap de locuitor).
2. Cea mai înapoiată țară europeană (45% dintre români n-au WC în casă, fată de 2% în Europa).
3. Românii au doar jumătate din puterea de cumpărare a europeanului mediu, dar işi petrec timpul liber în mall-uri și hypermarket-uri și contruiesc noi mall-uri și hypermarket-uri, în ciuda crizei.
4. România este țara cu cea mai dură lege anti-arme din lume, singura care iși ține poporul complet dezarmat (motivând prin siguranța populației), dar este țara cu cea mai mare coruptie din Europa – (Curtea de Conturi: din 15 miliarde de euro pe an achiziții publice, 6.2 miliarde se fură, adică 40% ).
5. România este printre puținele țări care interzic complet prostituția (pe motive de moralitate), dar este cel mai mare exportator de prostituate din Uniunea Europeană (peste Rusia și Ucraina), conform EU Observer.
6. România este țara cu cel mai mic șomaj oficial din ultimii 25 de ani, în medie, dar este singura țară unde 50% din familii declară că nu au niciun membru angajat; iar 25% din familii au doar un membru angajat.
7. România este printre țările cu cei mai multi absolvenți de universitate din lume, raportat la populație, dar este țara cu doar 2 universități în top 1000: Universitatea din București ocupă locul 986 și Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, locul 987, conform clasamentului realizat de Center for World University Rankings, în 2015.
8. România este țara unde școala este susținută până la sfârşitul liceului (în sensul că liceul e gratuit), dar este pe locul 1 în Europa la școlari analfabeți (30%), iar 42% dintre români cred ca Soarele se învarteşte în jurul Pământului.
9. România este țara cu cel mai mare procent de insatisfacție la adresa clasei politice; românii se plâng în mod constant de corupția și incompetența politicienilor lor. Dar este singura țară unde nu a avut loc nici un miting anti-corupție în ultimii 26 de ani și unde participarea publicului la acțiuni anti-corupție este minimă.
10. România este țara cu cea mai mică absorbție a banilor europeni, dar este țara cu cel mai mare procent de bani europeni furați (din puținul folosit) motiv pentru care Uniunea Europeana a tăiat fondurile pentru infrastructură.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu