duminică, 12 iunie 2016

CARAGIALE - AVENTURI AMOROASE


Nottara era cu 7 ani mai tânăr decât Caragiale.
Caragiale si Nottara erau colaboratori si prieteni la cataramă, fapt care nu l-a impiedicat pe dramaturg sa-i facă ochi dulci sotiei actorului - Amelia Wellner.
"Nenea Iancu" a lăsat principiile deoparte, incă o dată, și a ispitit-o pe doamna Nottara, actriță si ea. Intâlnirile amoroase se consumau chiar in patul conjugal al familiei Nottara, până când, inevitabil, sotul încornorat a aflat de adulter.
Intr-o după-amiază, când nimic nu anunța “furtuna” pe Bulevardul Dacia, Nottara (despre care amanții credeau că este plecat în turneu) a deschis ușa dormitorului conjugal și și-a găsit partenera de viață, pe jumatate dezbrăcată, în pat, lângă Caragiale. Culmea e că dramaturgul îi și purta, fără jenă, halatul și papucii lui de casă, lucru care l-a  determinat pe actor să aibă o replică monumentală:
- Coane, am înțeles să-mi iei nevasta, dar și halatul, și papucii?!"



Presa vremii, respectiv ziarele "Democrația" și "România Liberă", a relatat scena: "Balamuc la Teatrul National din cauza boroboatelor directorului (I.L.Caragiale)”. Scandalul pornise de la surprinderea directorului, de către Nottara, în patul soției sale, actrița Amelia Wellner, cu care era căsătorit încă din octombrie 1883.
Din acest moment, nimic n-a mai putut reface relația dintre ei, dovadă că, mai târziu, când Caragiale a fost numit director al Teatrului cel Mare, acolo unde Nottara juca, cel din urmă și-a dat demisia.

Dar Caragiale a avut o aventură și cu Veronica Micle, marea iubire a lui Eminescu.
El avea 28 de ani, era neînsurat, ea avea 30 de ani și era văduvă !
Caragiale era cu 2 ani mai tânăr decât Eminescu. 

Caragiale urma să plece la Viena. Un amic, dorind să fie spiritual:
- Când te intorci de la Viena, să-mi aduci și mie un sifilis vienez!
Caragiale îl intreabă: - Și dacă nu te găsesc acasă, pot să-l las doamnei?








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu