marți, 4 decembrie 2018

Statuia vericală a lui BUDDHA de la Sarnath, între India și Thailanda X




Una dintre atracțiile principale ale orașului Sarnath este statuia de Buddha de 24,4 de metri înălțime. Este cea mai înaltă statuie a lui Buddha din India. A fost nevoie de 14 ani pentru a construi această statuie. Lucrarea la statuie a fost începută în 1997 și a fost dezvelită în 2011. Această statuie în picioare a lui Buddha este localizată la sediul Thai Buddha Vihar din Sarnath.
Această statuie Buddha de 24,4 de metri din gresie este rezultatul eforturilor comune între India și Thailanda. Statuia în picioare a lui Buddha este construită pe o suprafață de 2,5 acri în incintele Thai Buddha Vihar (cunoscut anterior ca Societatea Mrigdayavan Mahavihihar).
Ideea din spatele statuii:
Un proiect comun Indo-Thai, ideea construirii statuii lui Buddha a fost conceput pentru prima dată în 1970 în momentul formării societății. Statuia în picioare a lui Buddha, s-a așezat la Sarnath, unde Buddha a predicat prima sa predică.
Se spune că s-a proiectat construcția acestei statui ca un semn al distrugerii statuilor budiste în multe părți ale lumii. Situată la limita templului thailandez din Sarnath, statuia este formată din 815 de pietre. Există o grădină frumoasă în jurul statuii care complimentează împrejurimile.
Lucrarea de construcție a statuii de la Thai Buddha Vihar a început în 1997, iar tăierea, lustruirea și sculptarea pietrelor au durat aproape cinci ani. Din cauza unor dificultăți financiare, lucrările de construcție au fost oprite timp de aproximativ trei ani, însă lucrările au fost reluate în noiembrie 2006.
Banii au fost contribuția unui număr de organizații și adepți budiști și non-budiști din întreaga lume.


Buddha-Statue-Sarnath

Imagine similară

Imagine similară

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu