sâmbătă, 15 decembrie 2018

Monumentul WASHINGTON, Baltimore, Maryland, SUA X



Monumentul Washington este plasat în punctul central de intersecție a Muntelui Vernon Place și a Washington Place, o piață urbană în cartierul Mount Vernon-Belvedere, la nord de centrul orașului Baltimore, Maryland. A fost primul monument major care a început să-l onoreze pe George Washington (1732-1799).
Mount Vernon este un cartier imediat la nord de centrul orașului Baltimore, Maryland. A fost desemnat un district istoric național istoric și un district cultural al orașului, fiind unul dintre cele mai vechi cartiere ale orașului și inițial a fost zona celor mai bogate și mai în vogă familii ale orașului. Numele provine de la casa lui lui George Washington  de la Mount Vernon.
Monumentul, construit din marmură din trei cariere mai la nord, în Baltimore County, Maryland, se ridică la 178 metri și este alcătuit din trei elemente principale: o bază mică, pătrată, care conține o galerie, o coloană simplă și, deasupra coloanei, o statuie în picioare a lui Washington.
Monumentul, cu o coloană colosală, a fost proiectat de arhitectul american Robert Mills (1781-1855), care a proiectat, de asemenea, monumental lui Washington de la Washington DC. Construcția a început în 1815 pe un teren donat de o persoană particulară și situat la nord de orașul Baltimore, iar lucrările de zidărie au fost finalizate până în 1829. Galeria de la parter oferă exponate digitale despre construirea monumentului și a vieții și realizărilor generalului și președintelui George Washington. Se pot urca 227 de trepte spre vârf pentru o priveliște excelentă asupra cartierului istoric în care se află.

Imagine similară

Imagine similară

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu