marți, 4 decembrie 2018

Parinirvana Stupa, Kushinagar, India X



Parinirvana este un templu budist din Kushinagar, India, despre care se spune că este locul decesului lui Gautama Buddha. Kushinagar este un sit de pelerinaj budist vital, în care budiștii cred că Gautama Buddha a ajuns la Parinirvana după moartea sa. Templul actual a fost construit de guvernul indian în 1956, ca parte a comemorării celui de-al 2500-lea an al Mahaparinivanei, sau a 2500 de ani de eră budistă. In interiorul acestui templu, există o statuie a lui Buddha care se întinde pe partea dreaptă, cu capul spre nord. Statuia are o lungime de 6,1 m și se odihnește pe o canapea de piatră. Statuia este realizată din piatră de nisip roșu.
Kushinagar este un oraș de pelerinaj în districtul Kushinagar din statul indian Uttar Pradesh, la granița cu Nepalul. Numele "Kasia Bazaar" a fost schimbat în Kushinagar și apoi Kasia Bazaar a devenit o municipalitate cu numele oficial Kushinagar.
Este un important sit de budist pelerinaj, în care budiștii cred că Gautama Buddha a ajuns la Parinirvana după moartea sa. Este un centru internațional de pelerinaj budist. Adepții budismului, în special din țările asiatice, doresc să viziteze acest loc cel puțin o dată în viața lor.
Imagini pentru Parinirvana Stupa, Kushinagar,

Imagine similară

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu