marți, 11 decembrie 2018

Khandaegiri cave, ADINATH statue, oraș Chanderi - zeitate RISHABHANATHA, India, X




La aproximativ 2 kilometri sud de oraș, pe drumul Ramnagar este complexul templului Khandargiri, care este un loc popular de pelerinaj pentru Jains. Cea mai impresionantă parte a centrului este statuia măreață a primului Jain Tirthankara Rishabhnath, cunoscută și sub numele de Adinath. Sculptata pe suprafata dealului, statuia are o inaltime izbitoare de 45 de picioare si are o prezenta puternica.
Pe lângă această statuie, dealul a fost sculptat cu imagini ale celorlalte Tirthankaras, dar la o scară mai mică. De asemenea, există două peșteri care au fost sculptate în fața rocilor. Și în aceste peșteri se găsesc statuile inscripționate ale Tirthankarasului. Inscripțiile arată că cea mai timpurie dintre aceste sculpturi are peste șapte sute de ani.
Chanderi, este un mic oraș de importanță istorică în districtul Ashoknagar din statul Madhya Pradesh din India. Este înconjurat de dealuri la sud-vest de râul Betwa. Chanderi este înconjurat de dealuri, lacuri și păduri și este remarcat prin mai multe monumente ale sultanilor Bundela Rajputs și Malwa. Este renumit pentru templele vechi Jain. 


Imagine similară

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu