marți, 4 decembrie 2018

Statuia URIAȘĂ a lui BUDDHA, peșterile Belum, Andhra Pradesh, India X




O statuie uriașă a lui Buddha se ridică în apropierea unui deal, lângă Peșterile Belum din Andhra Pradesh. Peștera este a doua cea mai mare peșteră din subcontinentul indian și este cunoscută pentru formațiunile sale cu stalactite și stalagmite. Zona peșterii este cunoscută ca fiind a călugărilor budiști.
Peșterile Belum sunt cel mai spațios și mai lung sistem de peșteri deschise publicului pe subcontinentul indian, cunoscut pentru splendorile sale din formațiuni de stalactite și stalagmite. Peșterile Belum au pasaje lungi, galerii, caverne spațioase cu apă proaspătă și sifoane. Sistemul de peșteri atinge punctul său cel mai adânc la 46 de metri față de nivelul de intrare, în punctul cunoscut ca Pataalaganga. Peșterile Belum au o lungime de 3.229 de metri, făcându-le a doua cea mai mare peșteră naturală pe subcontinentul indian după pesterile Krem Liat Prah din Meghalaya. Este unul dintre monumentele de importanță națională și sunt protejate.
Andhra Pradesh este un stat din sud-estul Indiei, actuala provincie Andhra Pradesh. In antichitate a fost stat independent și extins spre Podișul Decan.


Imagine similară


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu