vineri, 14 decembrie 2018

Monumentul MARIA THERESIA; Viana, Austria X




Monumentul Maria Theresia de la Viena este un obiectiv urban memorabil și  imens, plasat în centrul capitalei. Acest monument, desigur cel mai important din dinastia de  Habsburg, a fost construit sub conducerea artistului german Kaspar von Zumbusch, care a lucrat timp de 13 ani. Monumentul a fost inaugurat cu un ceremonial fastuos, în anul 1888, în prezența împărătesei Elisabeta a impertiului, supranumită Sissi.
Inălțimea de peste 19 metri și cu greutatea de aproximativ 44 de tone, ilustrează pe împărăteasa Maria Theresia într-o statuie de bronz înaltă  de 6 metri. Ii întâmpină pe oameni cu mâna dreaptă ridicată, ținând în mâna stângă o rolă cu documente privind "Pragmatische Sanktion" și un sceptru. Ea este înconjurată, printre altele, de patru statui de călăreți ce figurează pe generalii ei.
          Monumentul este clasificat drept un patrimoniu cultural mondial. Maria Theresia a guvernat din anul 1740 până în 1780. Ea a inițiat multe reforme și a avut grijă de afacerile de stat, precum și de cei 16 copii ai săi.
In piața amplă și înverzită a monumentului, Maria Theresien Platz, se află patru fântâni publice, precum (Tritonen și Najadenbrunnen). Ele au fost construite în jurul anului 1890.
Piața monumentului este încadrată grandios de clădirile impresionante ale două muzee, Kunsthistorishes Museum (1891) și Naturhistorisches Musem (1889).

Imagini pentru Monumentul Maria Theresia Viena

Imagini pentru Monumentul Maria Theresia Viena

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu