joi, 6 decembrie 2018

Sculpturile SIDDHACHAL jain, din peșterile Gwalior, Madhya Pradesh, India X




Fortul Gwalior este o înălțime muntoasă lângă Gwalior, statul Madhya Pradesh, India centrală. Fortul a existat cel puțin din sec.al 10-lea, iar inscripțiile și artefactele găsite în cadrul campusului fortului indică faptul că a existat locuire încă de la începutul sec.al 6-lea.
Peșterile Siddhachal sunt monumente rupestre cu statui legate de Jainism. Statuile sunt legate de stâncă, în interiorul Fortului Gwalior din nordul statului Madhya Pradesh, India. Acestea au fost construite în timp, începând cu sec.al 7-lea, dar cele mai multe datează din sec.al 15-lea. Multe dintre statui au fost atacate și distruse sub ordinele împăratului musulman Babur din dinastia Mughal din sec.al 16-lea, în timp ce o parte au fost reparate și restaurate după căderea dinastiei Mughal și până la sfârșitul sec.al 19-lea.
Statuile descriu toate cele 24 de etape Tirthankaras. Acestea sunt prezentate atât în postura așezată, de Padmasana, cât și în postura în picioare, Kayotsarga, în forma tipică goală a iconografiei lui Jain. Reliefurile din spatele unora dintre ele dezvăluie scene din legendele lui Jain. Locul este situat la aproximativ 2 kilometri nord de Gopachal și la aproximativ 1 kilometru nord-vest de Teli ka Mandir, în fortul Gwalior.
Monumentele includ multe peșteri, mici reliefuri pe pereți, precum și 22 de colonii. Cea mai mare statuie dintre acestea este pentru Rishabhanatha (Adinatha), identificabil prin emblema taurului sculptată pe piedestal, sub picior, cu o înălțime de 17 metri. Alți coloși includ un Neminatha așezat (pictograma cochiliei pe piedestalul său), un Parshvanatha cu șarpe acoperit peste cap și Mahavira (cu pictograma leului pe piedestalul său)

Imagini pentru siddhachal jain temple caves gwalior madhya pradesh

Imagini pentru siddhachal jain temple caves gwalior madhya pradesh

Imagini pentru siddhachal jain temple caves gwalior madhya pradesh


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu