vineri, 4 mai 2018

CEA MAI INALTĂ STATUIE DIN LUME - Templul Primăverii 1 X



La Templul Primăverii (sau al Izvorului) în localitatea Zhaocun din județul Lushan, Henan, China, se află o statuie gigantică a lui  Buddha. Este o statuie dedicată lui BudaVairocana  construită între anii 1997 și 2008. Templul este situat în zona cu dechidere scenică Fodushan, aproape de autostrada națională nr. 311. Stauia propriu-zisă are 128 m, inclusiv un soclu cu frunze ​​de lotus înalt de 25 m de la bază. Până foarte de curând a fost cea mai înaltă statuie din lume.
Având în vedere soclul, adică edificiul de 25 m de sub statuie, monumentul are o înălțime totală de 153 m. Incepând din octombrie 2008, dealul, pe care se află statuia, a fost remodelat pentru a forma două piedestaluri suplimentare, cel superior fiind de 15 m înălțime. Inălțimea totală a monumentului se spune acum că ar fi de 208 m (desigur măsurat cu teodolitul).

Imagine similară

Proiectul în ansamblu a fost estimat la un cost de aproximativ 55 milioane dolari, din care 18 milioane de dolari au fost cheltuiți pe statuie. Acesta a fost inițial estimată a fi compusă din 1100 de elemente de cupru (nu bronz sau alamă) turnate, cu o greutate totală de 1.000 de tone. Sub statuie se află mănăstirea budistă, Templul Primăverii.
Imagine similară

           Templul Primăverii al lui  Buddha și-a primit numele de la sursa de apă termală din  apropiere, Tianrui, unde izvorește apă la 60 ° C, apă renumită în zonă pentru proprietățile sale curative. 
In apeopiere geografică de Templul Primăverii se află Templul Foquan, construit în timpul dinastiei Tang, care găzduiește “Clopotul Norocului ", amplasat pe vârful numit Capul Dragonului. Acest clopot de bronz cântărește 116 de tone.
Clopotul are o înălțime de 8,108 metri și un diametru de 5,118 de metri în cel mai larg punct. In momentul amplasării sale, s-a revendicat pentru el titlul de cel mai greu clopot în funcțiune din lume.
Clopotul a fost turnat în decembrie 2000 și a fost lansat la miezul nopții în ajunul Anului Nou în aceeași lună. Suprafața clopotului este împodobită cu 36 de modele de petale de lotus.
Complexul religios cu gigantica sa stauie a fost realizat de China modernă - comunistă.  



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu