joi, 16 noiembrie 2017

CIMITIR DESCOPERIT LA MONT SAINT-MICHEL


Un cimitir datând din Evul Mediu, a fost descoperit în incinta Mont Saint-Michel. Informația provine de la Institutul Național de Cercetare arheologică preventivă (Inrap)., din Franța A fost descoperit la sfârșitul anului 2016, sub strada principală, dintre ziduri, în timpul reabilitării conductelor subterane.
Săpăturile din ianuarie 2017, au permis să se aducă la lumină un vechi cimitir, cu patruzeci de morminte în diferite stadii de conservare (unele sunt complete). Se presupune că acest cimitir a fost "parțial abandonat" la mijlocul sec.al 13-lea în momentul construirii unei incinte fortificate.
Se afla pe o rază de 300 de metri în jurul bisericii parohiale Sf. Petru, astăzi pe stânga, când se merge pe strada principală spre abație. Satul Mont Saint-Michel sa "strâns" în sec.al 13-lea, dar o locuire minoră a existat și în secolele anterioare.

Aceasta cercetare a subliniat că așezarea Mont Saint-Michel din interiorul zidurilor a crescut în sec.al 13-lea, deci a fost mai mare inițial. Se poate imagina că satul a crescut când locuitorii admiși au vroit să se protejeze mai bine după atacul britanicilor din 1204, atac în timpul căruia a fost ars, și, probabil, a suferit distrugeri destul de mari.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu