duminică, 29 octombrie 2017

STATUIA LIBERTĂȚII DE LA NEW YORK


Lors des émeutes de 1848, Bartholdi fut le témoin d’un incident qui fut le point de départ de son inspiration. Devant une barricade, des émeutiers s’étaient arrêtés, trop découragés pour donner l’assaut. C’est alors qu’une jeune fille apparut une torche à la main.
            Ea a sărit pe baricadă în mijlocul gloanțelor, antrenând în urma ei pe toți apărătorii rebeli. Bartholdi a avut în fața lui imaginea statuii la care a visat, dar care a început să se realizeze în 1874. In primul rând a făcut o statuie de trei metri înălțime, pe care, ulterior a mărit-o de patru ori, până la zece metri.
In 1875, un comitet s-a format un comitet pentru construirea statuii ce trebuia plasată pe Bedloe-Island, o insulă în New York Harbor (portul). Statuia Libertății pare să primească vizitatorul dinspre ocean și să ilumineze portul. Acest monument va fi executat cu plăci de cupru executate cu ciocanul și nituite pe o armura de fier intern, executarea fiind încredințată lui Eiffel. S-a deschis și o subscripție  națională cu ajutorul presei. Poporul francez trebuia să ofere statuia, iar executarea piedestalului revenea americanilor.
In cele din urmă, statuia a ajuns la patruzeci și opt de metri înălțime. Inainte de transportul în America, statuia a fost dezmembrată. Astfel a fost expediată în 210 de părți la bordul navei L'Isère. Primul nit s-a bătut la 12 iulie 1886 și în ultimele la 28 octombrie, în prezența președintelui Cleveland.
Era o zi cu ceață și cu o ploaie rece. Ziua a început cu o paradă civilă și militară. Lesseps a vorbit și a proclamat statuia "a opta minune a lumii. „Apoi a fost rândul senatorului Evarts să țină un discurs, dar el nu a avut prea mult noroc. Una dintre propozițiile discursul său a fost aplaudată, iar Bartholdi aceasta cu sfârșitul discursului, și el a tras frânghia care a dezvăluit statuia.
Atunci când a apărut fața „Libertășii“, toate sirenele de port au început să urle, o navă a tras o salvă, orchestra a început să cânte imnurile naționale. Doar după toate astea, bietul Evarts a reușit să-și termine discursul.

Imagini pentru statuia libertatii new york

Imagini pentru statuia libertatii new york

Imagini pentru statuia libertatii new york

Imagine similară

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu