vineri, 9 septembrie 2011

CELE MAI NEOBIŞNUITE CĂI RUTIERE - AUTOSTRADA SICHUAN-TIBET (China)

Sichuan Tibet Highway China


Autostrada Sichuan – Tibet este un drum situat la mare altitudine, iar soseaua leaga capitala regiunii Sichuan, Chengdu, de Tibet, alunecarile de teren si avalansele fiind aici la ordinea zilei.
Cei 2.412 km de autostradă pornesc din Chengdu, oras din estul Chinei, şi se termină la Lhasa, oraş situat în partea de vest a Tibetului. Drumul traverseaza 14 munti înalţi, în care media înalţimilor variază între 4.000 – 5.000 de metri, iar şoseaua se intersectează cu zeci de râuri celebre (Dadu River, Jinsha River, Lantsang River, Nujiang), păduri virgine şi numeroase porţiuni abrupte.





Punctul de plecare spre  Sichuan
 Priveliştile de care te poţi bucura de-a lungul drumului sunt impresionante, iar obiceiurile locale îşi fac simţită prezenţa pretutindeni. Construcţia şoselei a început în aprilie 1950, iar străbaterea ei poate oferi peisaje magnifice cu conţint de la primăvară la cea de vară şi la cea de iarnă plină de frig şi zăpadă. Climatul se schimbă surprinzător în faţa celui ce străbate şoseaua, ca într-un paradis. O traversare cu maşina poate cere între 10 şi 80 de zile.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu