vineri, 9 septembrie 2011

CELE MAI NEOBIŞNUITE CĂI RUTIERE - ARICA-IQUIQUE (Chile)


Arica to Iquique Road Chile



Lama este un animal indispensabil în Anzi

Drumul de la Arica la Iquique este renumit ca fiind unul extrem de periculos; vaile sunt foarte adânci şi vântul foarte puternic. Nu este exclus să fie vezute caroserii ale vehiculelor ce au derapat de pe acest drum şi au cazut în gol. Pe drum, puţinele maşini care se văd par fantome ale trecutului.


Culorile predominante ale platoului Altiplano
care atinge 4340 de metri altitudine
 Peisajul monoton şi izolant poate cauza halucinaţii, capabile să distragă atenţia, turiştii sunt deci sfătuiţi să ramână concentraţi şi atenţi şi să evite consumul de substanţe halucinogene sau alcool pentru minimizarea riscurilor de accidente.


Traseul şoselei Aeica-Iquique




Traseul şoselei porneşte de pe malul Oceanului Pacific, la nord de deşertul Atacama, şi urcă pe un platou vast din munţii Anzi, Altiplano, la o altitudine de peste 4000 de metri. Străbate platoul de la nord la sud şi, în final virtează spre vest, spre Ocaenul Pacific pentru a ajunge la Iquique. Este o şosea cu formă de potcoavă lată, cu extremităţile sprijinite pe ţărmurile Pacificului. 


Pe parcurs se desfăşoară atracţii naturale extraordinare şi unice, vulcani activi şi inactivi, un cer albastru de cristal, lacuri de smarald cu mulţime de păsări şi stepe vaste cu animale specifice (lama, guanaco, alpaga şi altele). Se întâlnesc imense depozite de sare, surse termale, gaizere, mici sate pitoreşti cu biserici coloniale, sau ciobani indieni ce îşi păzesc turmele şi cultivă unele ogoare.


In ciuda frumuseţii, este vorba de un ţinut dezolant şi arid, unde condiţiile de viaţă sunt extreme şi unde se resimte lipsa de oxigen, care este cam la jumătate faţă de cel de la nivelul mării.


Grămezi de sare ocţinute prin evaporare pe Altiplano
 Diferenţele de temperatură dintre zi şi noapte pot ajuge la 30 de grade Celsius. In unele zone nu a căzut niciodată ploaia. toate speciile sălbatice şi naturale de aici sunt adaptate pentru supravieţuire. Străinii pot aprecia acest pământ straniu de silenţios.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu