marți, 6 septembrie 2011

CELE MAI NEOBIŞNUITE CĂI RUTIERE - TUNELUL GUOLIANG

In munţii Taihang din China, există o şosea lungă de 1,2 kilometri, lată de 4 metri şi înaltă de 5 metri săpată în munţi. Drumul a fost săpat de săteni, care s-au hotărât să facă acest tunel pentru a facilita accesul spre celelalte zone învecinate, având în vedere că localitatea unde trăiau era înconjurată de munţi. Ei au strâns bani pentru unelte şi au început proiectul în 1972. Drumul a fost dat spre folosinţă în 1977, fiind considerat având una dintre cele mai pitoreşti privelişti, dar şi unul dintre cele mai periculoase din întreaga lume.
Localnicii, care si-au vandut, la începutul anilor ’70, animalele pentru a cumpara ciocane si unelte din otel. Treisprezece sateni au inceput saparea unui tunel prin stanca. Drumul stancos a fost deschis traficului in 1 mai 1977.
Regiunea Taihang din China si de muntii cu acelasi nume, adapostesc acum unul dintre cele mai periculoase drumuri deschise circulatiei care exista pe Glob. Regiunea se afla la 400 de kilometri sud-vest de Beijing iar soseaua tunel şi semi-tunel leagă satul Guo Lin de restul lumii.
Tunelul numit Guoliangse afla “suspendat” la 1700 de metri deasupra fundului prapastiei. Există două moduri în care se poate ajunge în satul Guo Lin. Primul dintre acestea este urcarea unei scări de asemenea săpate în stâncă şi denumita Tianti, iar celalalt este calatoria deloc relaxantă prin tunelul Guoliang.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu